Rottne Xparts – Spara tid och pengar

Tycker du att det är tråkigt att köpa nytt hela tiden? Att det känns fel att kasta saker? Föredrar du att reparera delar och spara pengar?

Tack vare Rottnes utbytessystem för reservdelar – Rottne Xparts – är det fullt möjligt. Rottne är unikt i branchen om att erbjuda byte av maskindelar i ett förebyggande syfte. Rottne Xparts sparar både tid och pengar. 

Rottne Xparts är ett bra alternativ för dig som vill göra förebyggande byten och minimera risken för stopp. Att förebyggande byta komponenter vid ett planerat stopp, vid service eller under semestern, innebär en rejäl besparing, både för plånboken och i arbetskalendern.

Dessutom elimineras risken för ett haveri och du kan känna dig trygg i att ett ovälkommet driftstopp ute i terrängen undviks – oavsett om det är en skördare eller skotare.

 

ROTTNE XPARTS I FYRA ENKLA STEG:

1. Passa på att byta en komponent när maskinen redan är planerad för ett stopp.

2. Du beställer en ny utbytesdel från din återförsäljare. Är behovet akut skickar vi den till dig med express.

3. Den utbytta enheten skickar du till oss inom 30 dagar.

4. Vi reparera den utbytta enheten och du betalar enbart den faktiska kostnaden för reparation eller renovering.

 

DU SPARAR PENGAR

När du byter en del på din Rottne skogsmaskin ersätts den med en utbytesdel. Du skickar in den utbytta delen till oss inom 30 dagar. Du betalar enbart för den faktiska reparations- eller renoveringskostnaden. I snitt hamnar kostnaden på 60 procent av nypriset och det blir aldrig mer än 90 procent av nypriset.

DU SPARAR TID

Rottne Xparts är ett bra alternativ för dig som vill göra förebyggande byten och minimera risken för stopp. Med Rottne Xparts går det att göra planerade stillestånd och få mer tid när det verkligen behövs. Du behöver inte vänta på att få reparationen utförd utan kan omgående beställa en utbyteskomponent hos din återförsäljare, montera den fungerande delen och snabbt vara igång.

DU FÅR BÄTTRE GARANTI ÄN PÅ MOTSVARANDE NY DEL

Rottne är stolt över Xparts. Därför erbjuder vi 2000 timmar eller 12 månaders garanti (det som först infaller) i stället för 1000 timmar eller 6 månader, som gäller vid köp av övriga reservdelar. 

DU TAR VARA PÅ DET SOM REDAN FINNS

Rottne Xparts gör att du konsumerar på ett mer hållbart sätt. I stället för att slänga en defekt enhet renoveras den till nyskick, vi förlänger helt enkelt livslängden på komponenten. Att ta vara på det som finns ger minimal påverkan på miljön. Det ger dig även möjligheten att byta ut enheter som börjat prestera sämre för att i förebyggande syfte öka den tekniska utnyttjandegraden.

 

+ Korta, eller undvik helt, stillestånd

+ Låg reparationskostnad, i snitt 60 % av nypris

+ Längre garanti än för nya delar

+ Snabba leveranser

 

Genom Rottnes återförsäljarnät över hela Norden garanterar vi snabba leveranser, god lokal servicenivå och även delar till Rottnemaskiner som inte längre finns i säljsortimentet.

För ytterligare information, kontakta din närmsta återförsäljare.

 

Rottne hydralverkstad berättar om utbytessystemet: